Antricot cu sos de usturoi
PrinteazaAntricot cu sos de usturoi din: antricoate de vita, sos de soia, usturoi, ghimbir, ceapa, zahar, ulei, piper, lamaie.
- 6 antricoate de vită, fără os, de cca 2,5-3 cm grosime
Pentru marinada:
- 2/3 cană sos de soia cu conţinut redus de sodiu
- 4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 2 linguriţe ghimbir ras
- 2 fire ceapă verde, tocate mărunt
- 4 linguri zahăr brun
- 2 linguri seminţe de susan, uşor prăjite
- 2 linguri ulei de susan
Pentru sosul de ghimbir şi usturoi:
- 8 căţei de usturoi
- piper măcinat
- 4 gălbenuşuri
- 1 cană ulei de măsline
- 1 1/2 linguriţă zeamă de lămâie
- 1 1/2 linguriţă ghimbir, ras fin
- 2 linguri sos soia
- 1 linguriţă zahăr
Mod de preparare:
Pregătiţi sosul. Puneţi în blender usturoiul, ghimbirul şi piper măcinat, după gust. Adăugaţi gălbenuşurile, procesaţi scurt. Mutaţi în vasul pentru mixer.
Mixaţi turnând ulei, puţin câte puţin, şi picuraţi din când în când zeamă de lămâie, aşa cum procedaţi când faceţi o maioneză. La sfârşit adăugaţi sosul de soia şi zahărul, amestecând bine.
Pregătiţi marinada, amestecând bine ingredientele. Turnaţi marinada peste carne, băgaţi la frigider, în cutie cu capac sau în poungă cu fermoar. Lăsaţi la rece 2 ore.
Scoateţi carnea şi păstraţi marinada. Frigeţi antricoatele, ungându-le frecvent cu marinadă.
Pofta buna!