Varza cu branza
PrinteazaVarza cu branza din: varza cruda, branza, ulei sau unt, faina, smantana, pesmet, sare.
- 1 kg varză crudă
- 3 linguri brânză rasă
- 3 linguri ulei (sau unt)
- 2 linguri făină
- 1 cană smântână
- 1 lingură pesmet
- sare
Mod de preparare:
Varza se curăţă bine, apoi se taie în bucăţi (felii groase de 1 -2 cm), în aşa fel încât să-şi păstreze structura de bucată şi să nu se desfacă în timpul pregătirii. Bucăţile de varză se pun la fiert într-o oală (de 2-3 I) cu apă cu sare şi se fierb 10-15 minute.
Se scot apoi din apă şi se pun la scurs. După ce s-au scurs, se dau prin făină şi se prăjesc puţin în ulei (fără a fi rumenite). *
Intr-o tavă, de preferat din sticlă termorezistentă, bine uns, se aşază feliile de varză una lângă alta.
Peste ele se presară 2 linguri de brânză rasă (de preferat telemea), iar deasupra se toarnă smântână amestecată cu o lingură de făină şi puţină sare. Deasupra se presară o lingură de brânză rasă (de preferat parmezan sau un caşcaval gras), amestecată cu pesmetul.
Se dă totul la cuptor şi se fine până ce se rumeneşte.
Se serveşte caldă.
Pofta buna!