Somon cu busuioc

Printeaza

Somon cu busuioc din: somon, lime, ghimbir, mustar, ulei, busuioc, verdeturi, marar.

Ingrediente:Somon cu busuioc

  • 2 bucăţi somon
  • 2 linguri zeamă de lime
  • 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras
  • 2 linguriţe muştar de Dijon
  • 5 linguri ulei
  • 2 1/2 linguri busuioc tocat
  • 1 pungă (cca 250 g) amestec de frunze pentru salată (salată verde şi roşie, ruccola, salată romană, cicoare, valeriană, iceberg etc.)
  • 2 1/2 linguri mărar tocat

 

Mod de preparare:

Amestecaţi zeama de lime, cu ghimbirul ras mărunt şi muştarul. Bateţi continuu şi încorporaţi în amestec 4 linguri de ulei, puţin câte puţin.

Condimentaţi cu sare şi piper după gust.

Ungeţi bucăţile de peşte cu restul de ulei, pudraţi cu sare şi piper. Aşezaţi fiecare bucată pe folie de aluminiu unsă cu puţin ulei.

Puneţi pe fiecare câte 1 lingură de mărar şi 1 lingură de busuioc, presând verdeţurile să stea lipite de peşte.

Infăşuraţi cu folia şi puneţi pachetele pe grătar. Frigeţi-le cam 3-4 min pe fiecare parte (în funcţie de grosime).

Luaţi pachetele de pe foc şi lăsaţi-le să stea câteva minute înainte să le desfaceţi. încorporaţi în sos restul de mărar şi busuioc.

Distribuiţi pe două farfurii amestecul de frunze de salată. Turnaţi puţin sos, puneţi deasupra câte o bucată de peşte şi mai stropiţi cu ceva sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.