Somon cu busuioc
PrinteazaSomon cu busuioc din: somon, lime, ghimbir, mustar, ulei, busuioc, verdeturi, marar.
- 2 bucăţi somon
- 2 linguri zeamă de lime
- 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras
- 2 linguriţe muştar de Dijon
- 5 linguri ulei
- 2 1/2 linguri busuioc tocat
- 1 pungă (cca 250 g) amestec de frunze pentru salată (salată verde şi roşie, ruccola, salată romană, cicoare, valeriană, iceberg etc.)
- 2 1/2 linguri mărar tocat
Mod de preparare:
Amestecaţi zeama de lime, cu ghimbirul ras mărunt şi muştarul. Bateţi continuu şi încorporaţi în amestec 4 linguri de ulei, puţin câte puţin.
Condimentaţi cu sare şi piper după gust.
Ungeţi bucăţile de peşte cu restul de ulei, pudraţi cu sare şi piper. Aşezaţi fiecare bucată pe folie de aluminiu unsă cu puţin ulei.
Puneţi pe fiecare câte 1 lingură de mărar şi 1 lingură de busuioc, presând verdeţurile să stea lipite de peşte.
Infăşuraţi cu folia şi puneţi pachetele pe grătar. Frigeţi-le cam 3-4 min pe fiecare parte (în funcţie de grosime).
Luaţi pachetele de pe foc şi lăsaţi-le să stea câteva minute înainte să le desfaceţi. încorporaţi în sos restul de mărar şi busuioc.
Distribuiţi pe două farfurii amestecul de frunze de salată. Turnaţi puţin sos, puneţi deasupra câte o bucată de peşte şi mai stropiţi cu ceva sos.
Pofta buna!