Vinete si dovlecei cu sos de iaurt
PrinteazaVinete si dovlecei cu sos de iaurt din: vinete, dovlecei, ulei, iaurt, menta, lamaie, castravete, usturoi, sare, piper.
- 2 vinete
- 2 dovlecei nu prea groşi (să nu fie sâmburoşi)
- 1/2 cană ulei de măsline
- 1 cană iaurt simplu
- 1/2 cană frunze proaspete de mentă
- 1 lămâie (zeama)
- 1/3-1/2 castravete lung de seră, tăiat bucăţele
- 2 căţei de usturoi
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Tăiaţi dovleceii şi vinetele în rondele sau felii de 1-1,5 cm grosime. Ungeţi-le cu ulei de măsline şi frigeţi-le pe grătar.
Puneţi restul ingredientelor în blender şi procesaţi până se amestecă bine. Potriviţi de sare şi piper, serviţi alături de legumele fripte.
Pofta buna!