Prajitura cu nuca si cuisoare, pentru vin
PrinteazaPrajitura cu nuca si cuisoare, pentru vin din: oua, nuci, zahar, scortisoara sau cuisoare.
- 5 ouă crude
- 30 nuci
- 10 linguri zahăr
- opţional: scorţişoară sau cuişoare
Mod de preparare:
Se macină în prealabil sâmburii de nucă.
Se bat apoi într-un castron metalic cele 5 ouă, nucile şi zahărul. Totul se amestecă la căldură, până ce compoziţia începe să aibă consistenţă. Când devine groasă ca o smântână, se toarnă într-o tavă unsă.
Este preferabil să aibă o grosime de circa 1 deget. Se pune la cuptor la foc foarte domol. Se taie caldă şi se serveşte rece.
In materie de mirodenii, părerile sunt împărţite, însă în principal două sunt mirodeniile folosite în această prăjitură: scorţişoara şi cuişoarele.
Pofta buna!