Rulada de ciocolata cu ananas confiat si cafea granulata
PrinteazaO reteta de rulada cu ciocolata si oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, frisca, ciocolata, esenta de rom, cafea granulata, prune, ananas confiat, unt si zahar vanilinat
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- 120 g făină
- 80 g cacao
- praf de copt
- sare
- 300 ml frişcă
- 200 g ciocolată
- esenţă de rom
- o linguriţă de cafea granulată
- 4 prune
- 100 g ananas confiat
- unt
- ciocolată de menaj
- zahăr vanilinat
Mod de preparare:
lntr-un castron se mixează gălbenuşurile cu apa rece, zahărul tos şi zahărul vanilinat, până când îşi dublează volumul. Se adaugă pudra de cacao, cafeaua, o jumătate de pliculeţ cu praf de copt şi făina.
Se mixează, se adaugă albuşurile bătute împreună cu sarea şi se amestecă bine cu o lingură, ca să nu se lase compoziţia.
Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt, se introduce tava în cuptor şi se coace 12-15 minute la foc potrivit. Se îndepărtează hârtia de copt, t se rulează blatul cu ajutorul unui şervet de bucătărie umed şi se lasă să se răcească.
Ciocolata se topeşte la bain-marie, se lasă să se, răceacă, se amestecă bine cu frişca, o lingură de esenţă de rom şi se mixează.
Se adaugă prunele şi ananasul tăiate mărunt, se unge blatul cu cremă, se rulează, se unge cu ciocolată de menaj şi se decorează cu dinţii unei furculiţe. Se serveşte după ce a fost ţinută la rece minimum 30 de minute.
Poftă bună!