Tarta gustoasa cu caise

Printeaza

Tarta gustoasa cu caise din: faina, unt, zahar, ou, sare, praf de copt, caise, peltea, nuca de cocos, caise.

Ingrediente:tarta_gustoasa_cu_caise

Pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 50 g zahăr
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1 vârf de cuţit praf de copt

Pentru umplutură:

  • 800 g caise
  • zeama de la 1 portocală
  • 1 lingură peltea sau gem de gutui
  • 5 linguriţe nucă de cocos
  • 10-12 samburi de caise

 

Mod de preparare:

Amesteci oul cu zahărul, iar după ce topesc cristalele de zahăr, adaugi untul moale, praful de copt şi făina cernută. Frămânţi aluatul, îl ambalezi în folie de plastic şi îl păstrezi 1/2 oră în frigider.

Intinzi aluatul pe planşeta presărată cu făină şi tapetezi cu el forma de tartă cu diametrul de 30 cm. Inţepi foaia în câteva locuri şi o coci timp de 15 minute, la foc mediu.

Pentru umplutura, fierbi 250 g caise curăţate, decojite şi tăiate cubuleţe, în apă cât să le acopere, timp de 10 minute. Pasezi în blender fructele fierte şi amesteci piureul cu zeama de portocală şi pelteaua.

Opăreşti restul de fructe timp de 3-4 minute, apoi le scurgi.

Scoţi aluatul din cuptor, presari nuca de cocos şi aranjezi cât mai estetic sferturi de caise. Continui coacerea pentru 15 minute.

După ce tarta e gata, ungi fructele cu pasta de fructe aromată şi presari sâmburii de caise decojiţi şi tăiaţi fin.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.