Parfe cu mac si visine

Printeaza

Parfe cu mac si visine din: frisca, lapte, mac, lamaie, zahar, frisca, visine.

Ingrediente:parfe_cu_mac_si_visine

Pentru crema cu mac:

  • 2 căni frişca lichidă
  • 150 ml lapte gras
  • 1/2 cană seminţe de mac fin măcinate
  • 5 gălbenuşuri
  • coaja de la 1/2 lămâie
  • 125 g zahăr

Pentru crema cu vişine:

  • 1 cană frişca lichidă
  • 1/2 cană vişine
  • 100 g zahăr

 

Mod de preparare:

Intr-un vas aşezat la bain-marie amesteci frişca, laptele şi seminţele de mac măcinate fin. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul la viteză mare, până când se dizolvă cristalele de zahăr.

Reduci viteza şi torni câte puţin amestec cu seminţe, amestecând mereu. Când s-a răcit, pui şi coaja de lămâie şi introduci amestecul în frigider pentru 3 ore.

Intre timp, pregăteşti crema de vişine. Le speli, le cureţi de sâmburi şi le mixezi în blender. Baţi frişca rece şi o îndulceşti, apoi adaugi piureul de vişine.

Răceşti în frigider şi această cremă. într-otăviţă de plastic, pui 1/2 din crema de mac şi o introduci în congelator. După 1/2 oră, pui crema de vişine şi păstrezi din nou vasul în congelator.

După ce s-a întărit, acoperi cu crema de mac şi congelezi până dimineaţa.

A doua zi, tai felii groase de 3 cm şi le oferi decorate cu vişine proaspete.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.