Varza noua la cuptor cu friganele
PrinteazaVarza noua la cuptor cu friganele din: varza, unt, cimbru, boia, sare, piper, pesmet, telemea, faina, lapte, oua, ulei.
Pentru varză:
• 1 varză nouă, de dimensiune medie
• 100 g unt
• cimbru
• boia
• sare
• piper
• câteva linguri de pesmet
Pentru friganele:
• 4-5 felii de pâine veche de 1 zi
• 3-4 linguri telemea rasă
• 1-2 linguri făină
• 1 pahar lapte
• 2 ouă
• 100 ml ulei
Mod de preparare:
Speli varza, o tai în sferturi şi o fierbi pe jumătate, în puţină apă sărată.
O scurgi, o cureţi de cotor şi nervurile mai groase şi o tai fideluţă. O aşezi în stra turi, într-un vas termorezistent uns cu unt şi tapetat cu pesmet.
Presari fiecare strat de varză cu sare şi condimente, după gust. Acoperi varza cu pesmet şi felioare de unt.
Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20-30 de minute, între timp, pregăteşti friganelele. Desfaci făina în lapte, adaugi ouăle bătute şi brânza rasă.
Treci feliile de pâine prin acest amestec, iar după ce se îmbibă cu lichid, le prăjeşti în baie de ulei.
Serveşti varza împreu-nă cu friganelele calde.
Pofta buna!