Dulceata de soc cu lamaie din: fructe de soc, lamaie, zahar, apa. Ingrediente: 1 kg fructe de soc 800 g zahăr 100 ml apă zeama de la 1 lămâie 2 plicuri zahăr vanilat Mod de preparare: Se pun apa şi zahărul la fiert şi se lasă să clocotească până se formează un sirop legat. Se […]
Dulceata de dovlecei cu aroma de ghimbir
PrinteazaDulceata de dovlecei cu aroma de ghimbir din: dovlecei, zahar, apa, lamai, ghimbir.
- 1 kg dovlecei
- 1/2 kg zahăr
- 1 cană apă
- 2 lămâi
- 1 rădăcină de ghimbir de circa 3 cm
- 2 plicuri zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii de coajă, îi tai cubuleţe şi îi laşi să se scurgă.
Pui la fiert zahărul cu apa, zahărul vanilinat şi rădăcina de ghimbir curăţată de coajă.
Când siropul s-a îngroşat, scoţi rădăcina de ghimbir şi pui dovleceii.
Laşi să fiarbă 10 minute, după care torni zeama de lămâie şi stingi focul după câteva clocote.
Acoperi vasul cu un şervet umed şi laşi să se mai răcească.
Pui dulceaţa caldă în borcane curate, în prealabil încălzite şi aşezate pe suporturi metalice.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Dulceata de porumb
Dulceata de porumbe din: porumbe, lamai, vanilie, miere. Ingrediente: 3 kg porumbe bine coapte 2 lămâi 2 batoane de vanilie 500 ml apă 1 borcan de 800 g miere Mod de preparare: Se spală porumbele în mai multe ape, apoi se lasă la scurs şi se îndepărtează sâmburii. Se pun porumbele la fiert […]
Pofta buna!
Vreau si eu din dulceata de dovlecei, am tot auzit de dulceata asta si vreau s-o incerc