Bors ucrainean
PrinteazaBors ucrainean din: carne de porc, ceapa, morcov, patrunjel, ardei, cartofi, sfecla, varza, bors, suc de rosii, smantana, patrunjel, sare.
- 500 g carne de porc
- 2 cepe
- un morcov
- un trunjel
- un ardei gras
- 4-5 cartofi mijlocii
- 3-4 linguri sfeclă roşie rasă
- un sfert varză dulce
- borş şi suc de roşii după gust
- 100 ml smântână
- pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Se taie în bucăţi carnea de porc, se pune la fiert şi se ia spuma cu grijă. Zarzavatul, bine spălat, curăţat şi tocat împreună cu cartofii tăiaţi cuburele se pun la fiert cu carnea.
Când carnea este aproape fiartă se adaugă şi varza tăiată mărunt.
Acriţi ciorba cu borşul, fiert în prealabil, şi cu sucul de roşii, adaugat după gust. Se serveşte dreasă cu smântână şi cu pătrunjel verde tocat mărunt, deasupra.
Pofta buna!