Supa din varza dulce cu smantana
PrinteazaSupa din varza dulce cu smantana din: varza, ceapa, morcov, pastarnac, orez, smantana, untdelemn, apa sau zeama de carne, sare.
- o varză de mărime mijlocie
- 2 cepe
- un morcov
- o rădăcină păstârnac
- o lingură de orez
- 100 g smântână
- 100 ml untdelemn
- 2 l de apă (sau zeamă de carne)
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă prin râzătoare.
Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Se spală varza şi se taie în fâşii subţiri. Se pune untdelemnul într-o cratiţă, se lasă să se încingă şi se căleşte zarzavatul împreună cu ceapa şi varza. Se amestecă, se pune o ceaşcă de apă, sau de zeamă de carne, se acoperă cratiţa cu un capac, lăsând să fiarbă înăbuşit.
Când legumele şi zarzavatul s-au înmuiat, se pun într-o oală cu apă, sau cu zeamă de carne, şi se continuă fierberea. Separat, se spală orezul şi se pune, într-o crăticioară, la fiert.
După ce a fiert, se adaugă în oala cu supă, se lasă să mai fiarbă un clocot, două, se pune sare, după gust, şi se drege cu smântână.
Se serveşte caldă.
Pofta buna!