Ghiveci de morcovi
PrinteazaGhiveci de morcovi din: morcovi, branza, smantana, zahar, nuca, sare, ghimbir, menta, fructe.
- 3 morcovi groşi
- 300 g brânză dulce
- 60 g smântână
- 60 g zahăr farin
- 60 g nucă
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 praf de sare
- 1/2 cm rădăcină de ghimbir
- 1 fir de mentă proaspătă
- câteva fructe pentru decor
Mod de preparare:
Cureţi morcovii şi îi pui la fiert pentru 15 minute, în apă cu sare şi ghimbirul curăţat şi dat pe râzătoare.
După ce au fiert, scurgi morcovii şi ghimbirul, îi laşi să se răcească, apoi tai câte 3 bucăţi din fiecare morcov şi le scoţi miezul.
Amesteci brânza de vaci cu smântână, zahărul şi zahărul vanilinat. Umpli morcovii şi acoperi umplutura cu nucă tocată.
Ornezi cu fire proaspete de mentă şi cu fructe.
Pofta buna!