Sarmale batranesti in foi de varza

Printeaza

Sarmale batranesti in foi de varza din: carne de porc, carne de vita, ceapa, oua, slanina afumata,a varza, untura, orez, sare, piper, cimbru, bulion.

Ingrediente:Sarmale batranesti in foi de varza

  • 500 g carne de porc
  • 200 g carne de vită
  • 2 cepe mijlocii
  • 2 ouă
  • 300 g slănină afumată
  • 1,5 kg varză acră
  • 150 g untură
  • 100 g orez
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • bulion de roşii

 

Mod de preparare:

Carnea, curăţată de vine şi pieliţe, se spală, se toacă mărunt cu satârul şi se amestecă cu: ceapa călită, orezul fiert, sarea, piperul, cimbrul, 150 g de slănină tocată şi gălbenuşurile.

Se desprind foile de varză de pe cotor, se taie nervurile groase, se rulează sarmalele de mărimea unor mititei. Pe fundul cratiţei se aşează două frunze de varză, iar deasupra varză tocată, câteva felioare de slănină, un strat de sarmale, iarăşi varză tocată, slănină, sarmale.

La mijloc se pune un picior de porc afumat. Deasupra se aşează un strat de rondele de cartofi, peste care se toarnă bulionul de roşii şi grăsimea încinsă.

Se dau la cuptor trei patru ore.

 

 

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Vreau sa incerc si eu sarmalele astea

  2. La sarmale nu se adauga galbenusuri. Metoda galbenusurilor se foloseste la chiftelute, care nu sunt stransecu nimic. Pentru a nu se desface la prajit chifetlutele au incorporat oua.
    Pacat ca veniti cu tot felul de idei doar ca sa va faceti reteta speciala. Batranii nu complicau retele, iar tocatul cu satarul se datoreste faptului ca pe vremuri, nu toti aveau masina de tocat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.