Sarmale din varza creata
PrinteazaSarmale din varza creata din: varza creata, carne de porc sau de manzat, untdelemn sau untura, faina, smantana, orez, sare, usturoi, marar sau maghiran.
- o varză creaţă mijlocie (cam 1 kg)
- 400 g carne de porc sau de mânzat
- 3 linguri untdelemn sau untură
- 40 g făină
- 100 ml smântână
- 100 g orez
- sare
- usturoi
- mărar sau măghiran
Mod de preparare:
Varza creaţă se spală bine sub un jet de apă şi se lasă întreagă. Carnea se toacă, se amestecă bine cu orezul călit în jurnătate din untură, se condimentează cu sare şi piper.
Frunzele verzei se desfac cu grijă şi se umplu. Totul se leagă cu aţă, se pune apoi în apă fierbinte sărată, într-o cratiţă adâncă şi se fierbe la foc mic timp de o oră.
Se prepară un rântaş din grăsimea rămasă şi făină şi se drege zeama. Când se serveşte, se pune şi o lingură de smântână în zeamă. Căpăţână de varză se scoate cu o lopeţică, i se scoate aţa, se pune pe un platou rotund, se taie felii şi se toarnă împrejur zeama.
Se condimentează cu usturoi, mărar sau măghiran, care se pun în mâncare numai spre sfârşit.
Pofta buna!