Gem de pere cu ghimbir

Printeaza

Gem de pere cu ghimbir din: pere, ghimbir, zahar, gelifiant, lamaie.

Ingrediente:Gem de pere cu ghimbir

  • 1 kg pere
  • 1 bucată de ghimbir
  • 1 kg zahăr
  • gelifiant
  • sucul de la 1 lămâie

 

 

Mod de preparare:

Perele se curăţă de coajă şi de cotor şi sse taie cubuleţe, apoi se adaugă sucul de lămâie. Datorită acesstuia, nu vor căpăta culoarea maro.

Ghimbirul proaspăt, curăţat de coajă se taie felii subţiri sau, şi mai bine, se dă pe râzătoare mărunt. Perele cubuleţe se toarnă împreună cu ghimbirul şi zahărul gelifiant în cratiţă, se amestecă şi se fierb.

După proba de gelatinizare, gemul se toarnă în borcane cât încă fierbe uşor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.