Salata cu peste afumat cu sos de mere
PrinteazaO reteta de salata cu peste afumat si masline negre, migdale, miez de nuca, smantana, faina, unt, limete, ulei de masline, sare, piper, patrunjel si sos de mere.
- dlouă fileuri de peşte afumat
- doi morcovi
- 100 g măsline negre
- 50 g migdale
- 50 g miez de nucă
- 3 mere
- 100 ml smântână
- 20 g făină
- 25 g unt
- două limete
- ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel
- capere
- boabe de porumb
Mod de preparare:
Morcovii se spală, se fierb în apă cu sare, se lasă să se irăcească şi se taie rondele. Merele se spală, se curăţă de coajă şi icăsuţă cu seminţe, se taie cubuleţe şi se fierb cu puţină apă.
Cânţi s-au înmuiat se pun într-un bol împreună cu smântână, făina dizolvată cu puţină apă, sarea şi piperul. Se pasează cu un blender, se pune pe foc şi se lasă să fiarbă cinci minute.
Se opreşte focul, se adaugă untul, puţin suc de limetă, se presară pătrunjel tocat şi se lasă să se răcească.
Intr-un castron se pune salata ruptă bucăţi, migdalele şi miezurile de nucă tocate, fileurile de peşte curăţate de oase şi tăiate în bucăţi mici.
Se adaugă măslinele, feliile de morcovi, sarea, piperul şi sucul de limete. Se amestecă, se pune în boluri şi se toarnă deasupra sosul de mere. La sosul de mere se mai pot adăuga capere tocate sau boabe de porumb.
Poftă bună!