Reteta zilei: Calamari umpluti cu legume
PrinteazaCalamari umpluti cu legume din: calamari, unt, pesmet, ceapa, usturoi, praz, morcovi, supa, ulei de masline, patrnjel, sare, piper, rozmarin, orez cu sofran.
Ingrediente:
- 4 calamari curatati
- 6 linguri unt
- 50g pesmet
- 2 cepe, tocate
- 4 catei de usturoi, tocat
- 1 praz, taiat cuburi
- 2 morcovi
- 150ml supa
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri patrunjel
- sare si piper negru măcinat
- crengute de rozmarin proaspat, pentru ornat
- orez cu șofran, pentru servire
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 220 ° C. Taie tentaculele și clapele laterale ale calamarilor si se toaca marunt.
Se topeste jumatate din unt intr-o tigaie mare. Se adauga pesmetul și rumeniti, amestecand.
Se transferă pesmetul într-un castron si se pastreaza deoparte.
Se încălzește untul rămas și se adaugă legumele tocate.
Gatiti pana se inmoaie, apoi se adauga supa de pește și se gateste pana cand legumele sunt foarte moi.
Asezonati cu sare și piper negru măcinat și se adauga in vasul cu pesmet. Se amestecă ușor.
Se încălzește jumătate din uleiul de măsline în tigaie, adăugați calamarul tocat și rumeniti la foc mare timp de 1 minut.
Se scoate cu o spumiera și se adauga peste legume. Se incorporeaza pătrunjel.
Umpleti calamarii cu amestecul de legume si prindeti cu scobitori.
Se încălzește uleiul rămas, așezați calamarii umpluti în tigaie și rumeniti pe toate partile.
Se transferă tigaia la cuptor timp de 20 de minute.
Serviti imediat, garnisiti cu crengute de rozmarin, pe pat de orez cu sofran.
Calamari umpluti cu legume
Pofta buna!