Varza acra cu carne (la alegere)
PrinteazaVarza acra cu carne (la alegere) din: carne, varza, untdelemn, bulion, piper, apa.
- 1 kg carne
- o varză mare şau 2 verze mai mici
- 3-4 linguri untdelemn
- o lingură bulion
- piper boabe
- apă
Mod de preparare:
Se spală carnea, se curăţă de pieliţe, se taie în bucăţi şi se pune la fiert, înăbuşit, în apă cu untdelemn, până se înmoaie.
Separat, se spală varza şi, dacă este prea acră, se ţine 30 de minute, în apă caldă, după care se taie fâşii subţiri. După ce carnea s-a înmuiat, se adaugă varza, se amestecă, se pun boabe de piper şi se continuă fierberea, înăbuşit, până se înmoaie şi varza.
Se adaugă bulionul subţiat cu puţină apă, se bagă cratiţa în cuptor şi se lasă să fiarbă, la un foc potrivit de tare. Când a scăzut bine şi s-a rumenit frumos pe deasupra, se scoate din cuptor şi se serveşte cu mămăliguţă.
Pofta buna!