Gem de zmeura si rubarba

Printeaza

Gem de zmeura si rubarba din: rubarba, zmeura, zahar, gelifiant.

Ingrediente:

 

 

Mod de preparare Gem de zmeura si rubarba:

Fructele se spală, se mă­runţesc, iar o parte se pasează. Se amestecă cu zahărul gelifiant şi se lasă 1 oră într-o cratiţă.

Se fierb la foc mic timp de 4 minute.

Se face proba, apoi se toarnă cât încă fierbe încet în borcanele pre­gătite, care se închid cu capac twist-off sau cu filet şi se întorc puţin.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Gem de Măceșe – Deliciu cu Proprietăți Nutriționale

Gem de Măceșe – Deliciu cu Proprietăți Nutriționale din: macese, zahar, pectina, apa. Gemul de măceșe este o rețetă tradițională din multe regiuni ale lumii. Măceșele sunt cunoscute pentru proprietățile lor antioxidante și pentru conținutul ridicat de vitamina C. Ingrediente: 1 kg de măceșe proaspete 700 grame de zahăr 1 plic de pectină (opțional) 500 […]

Gem de gutui tradițional – Rețeta gustoasa

Gem de gutui tradițional – Rețeta gustoasa din: gutui, zahar, suc de lamaie, pastaie de vailie. Gemul de gutui este o tradiție în bucătăria românească, fiind apreciat pentru aroma sa dulce și ușor acrișoară. Ingrediente: 1 kg de gutui curățate și tăiate în bucăți mici 800 g zahăr 1 lămâie (sucul) 1 păstaie de vanilie […]

Gem de Smochine fara Zahar

Gem de Smochine fara Zahar din: smochine, suc de lamaie, extract de vanilie, scortisoara, apa. Smochinele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina A, vitamina K, vitamina B6, potasiu, magneziu, calciu și fier. Aceste substanțe nutritive contribuie la menținerea sănătății oaselor, a sistemului imunitar și a echilibrului hidric al […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.