Proba de gelatinizare a gemurilor

Printeaza

Dacă folosiţi ca agent gelatinizant pectină, la sfârşitul fierberii, înaintea turnării gemului sau jeleului în borcane, faceţi o probă pentru a verifica dacă acesta se va lega.

Dacă lucraţi cu agar-agar aceasta nu va mai fi necesară, deoarece gelatinizarea durează prea mult; produsul se toarnă în borcane direct, fără probă.

De obicei, pentru probă se dă oala de pe foc şi se pun câteva picături din masa încă în fierbere pe o farfurie. Pentru grăbirea răcirii, farfuria se poate da în prealabil la frigider.

Dacă, odată răcit, gemul de pe farfurie se întăreşte, înseamnă că puteţi începe să îl turnaţi în borcane.

 

Proba de gelatinizare a gemurilor

Proba de gelatinizare a gemurilor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.