Chiftelele de crab prăjite cu un sos de unt puternic condimentat sunt un preparat culinar tradiţional în regiunea Noua Anglie şi în special în statul Maryland. In cele mai îndrăgite versiuni ale reţetei, carnea albă de crab se amestecă cu biscuiţi săraţi zdrobiţi sau cu pesmet şi se leagă cu maioneză, sos Worchestershire, muştar şi […]
Reteta zilei: Chiftele de crab
PrinteazaChiftele de crab din: crab, maioneza, sos tartar, praf de mustar, ou, sos tabasco, patrunjel, ceapa verde, pesmet, ulei, sare, piper, marmelada de ceapa rosie.
Ingrediente:
- 450g carne de crab
- 2 linguri de maioneza sau sos tartar
- 1/2-1 lingurițe praf de muștar
- 1 ou, ușor bătut
- sos Tabasco
- 3 linguri patrunjel proaspat
- 4 fire ceapa verde, tocata
- 50-75g pesmet
- ulei, pentru prajit
- sare, piper negru măcinat și ardei iute tocat
- marmeladă de ceapa rosie, pentru servire
Mod de preparare:
Puneti carnea de crab într-un castron și se adauga maioneza, muștar și ou.
Asezonati cu Tabasco, sare, piper și ardei iute.
Se adauga pătrunjel, ceapă verde și pesmetul.
Amestecati foarte bine.
Se împarte amestecul în opt, formati chiftelute si aplatizati putin.
Asezati pe un platou si dati la rece 30 de minute.
Se toarnă ulei într-o tigaie. Gătiti chiftelutele pe toate partile.
Se scurg pe hârtie de bucătărie și se păstreaza calde.
Se servesc cu marmelada de ceapa rosie.
Chiftele de crab
Pofta buna!
poate iti place si:
Cum să pregătiţi si să fierbeti un crab viu întreg
Uciderea crabilor e un lucru destul de controversat. Unii cred că dacă-l străpungi cu un instrument ascuţit din oţel sau cu o ţepuşă, crabul moare instantaneu. Eu prefer să pun câte 7-8 crabi într-o oală mare de supă, împreună cu nişte bucăţele de fenicul, boabe de piper etc., apoi să-i acopăr cu apă rece şi […]
Pofta buna!