Reteta zilei: Chiftele de cartofi cu salata de sfecla rosie
PrinteazaChiftele de cartofi cu salata de sfecla rosie din: cartofi, mar, ceapa, faina, oua, ulei arpagic, sare, piper, smantana, marar, sfecla rosie, ceapa rosie, otet, ulei de masline, zahar.
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- 1 mar, decojit, fără sâmburi și ras
- 1 ceapa, tocata
- 50g faina
- 2 ouă
- 2 linguri ulei
- arpagic, tocat
- sare și piper negru măcinat
- 250ml smântână
- crengute de marar proaspat si arpagic proaspat, pentru servire
Ingrediente pentru sfeclă roșie:
- 250g sfeclă roșie, fiarta și curățata
- 1 mar, taiat cubulete
- 1 lingura ceapa rosie tocata
- 1-2 linguri otet
- 1 lingura de marar proaspat tocat
- 1-2 linguri ulei de masline
- 1 varf de cutit zahăr
Mod de preparare:
Pentru a prregati sfecla, tocati marunt, apoi amestecati cu mere si ceapa. Se adaugă 1 lingura de otet, mărar și 1 lingura de ulei.
Asezonati, adăugând oțet și ulei, precum și un vârf de cuțit de zahăr.
Maruntiti cartofii, clătiti cu apă rece, scurgeti și uscați.
Se amestecă cartofii, merele si ceapa intr-un bol. Se adauga făina, ouăle și arpagicul. Asezonati și amestecati din nou.
Incalziti ulei intr-o tigaie si adaugati cu ajutorul unei linguri amestec in tigaie. Aplatizati usor.
Rumeniti pentru 3- 4 minute pe fiecare parte. Se scurg pe hârtie de bucătărie și se păstreaza calde.
Se servesc cu arpagic, marar si salata de sfecla.
Chiftele de cartofi cu salata de sfecla rosie
Pofta buna!