Salata de morcovi si praz cu maioneza
PrinteazaSalata de morcovi si praz cu maioneza din: morcovi, praz, maioneza, mar, sare.
- 4-5 morcovi sănătoşi
- 2 bucăţi de praz
- 1 cană de maioneză
- 1 măr
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi legumele: răzuiţi morcovii cu un cuţit cu zimţi, spălaţi-i şi treceţi-i pe răzătoarea mare doar doi dintre ei. Strângeţi pulpa legumei în castron adânc.
Curăţaţi prazul de frunzele veştede tăiaţi partea albă în felii mici. Strângeţi în farfurie şi presăraţi sare deasupra. Lăsaţi 5-6 min, spălaţi leguma, scurgeţi în sită şi puneţi peste morcovul ras.
Daţi morcovii rămaşi pe răzătoarea mică, strângeţi răzătura în mâini ca să lase tot sucul, puneţi sucul într-un pahar, iar pulpa peste legumele rase.
Dintr-un gălbenuş, 1 lingură cu muştar, zeamă de lămâie şi 1 cană de ulei faceţi o maioneză pe care o subţiaţi cu sosul de morcovi. Turnaţi peste legume. Curăţaţi mărul de coajă, daţi pe răzătoarea mică, răsturnaţi peste salată.
Amestecaţi, săraţi dacă este nevoie, serviţi ca aperitiv, lângă crutoane de pâine prăjită.
Pofta buna!