Sosuri cu carne: Sos spaniol
PrinteazaSos spaniol din: unt, carne, sunca, slanina, ceapa, morcov, cuisoare, sare, verdeata, faina.
- 1 lingură cu unt
- carne de viţel, de pasăre, de vânat – în proporţii nedefinite
- 100 g şuncă
- 100 g slănină
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 4-5 cuişoare
- sare
- buchet aromat (2 fire de busuioc, 2 fire de ţelină, 4-6 fire de pătrunjel, 1 frunză de dafin)
- 1 lingură cu faină
Mod de preparare:
Puneţi untul în cratiţă adâncă, adăugaţi carnea tăiată felii potrivite, şunca, slănina felii subţiri rumenite şi stingeţi cu apă caldă.
Lăsaţi să fiarbă până când carnea se poate consuma şi sosul a scăzut de tot. Adăugaţi în cratiţă 1 lingură cu faină, amestecaţi şi subţiaţi cu apă caldă.
Puneţi tot acum: cuişoare, sare, buchetul aromat, ceapa şi morcovul tăiate bucăţi. Când a dat în clocot, umpleţi cu 21 apă caldă şi fierbeţi la foc mic timp de 2 ore. Stingeţi focul, lăsaţi sosul să se răcească, strecuraţi.
Când sosul este gata poate fi folosit lângă orice fel de mâncare (fără peşte). Dacă rămâne, sosul poate fi păstrat în sticlă, la frigider.
Pofta buna!