Supa de cartofi cu verdeata
PrinteazaSupa de cartofi cu verdeata din: cartofi, morcovi, patrunjel, ceapa, buchet aromat, orez, rosii, ulei, sare, verdeat.
- 4-5 cartofi
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă
- buchet aromat
- 1 ceaşcă mare cu orez
- 2 roşii din conservă sau 1 lingură cu bulion
- 4 linguri cu ulei
- sare
- verdeaţă tocată
Mod de preparare:
Curăţaţi zarzavatul, spălaţi cartofii în mai multe ape şi căliţi în ulei: ceapa tocată peştişori, morcovii şi pătrunjelul tăiaţi rondele şi roşiile felii.
Când s-au înmuiat, legumele se trec în oală cu apă încălzită împreună cu cartofii tăiaţi cubuleţe. Acoperiţi vasul, fierbeţi 1/2 oră la foc potrivit cu sare şi un buchet aromat format din: tije uscate de ţelină, 1 frunză de dafin, 1 crenguţă de cimbru sau leuştean uscat.
Când mâncarea este gata aruncaţi buchetul, decoraţi supa cu verdeaţă tocată, adăugaţi orezul fiert separat.
Serviţi supa caldă cu sau fără crutoane.
Pofta buna!