Supa de cartofi cu verdeata

Printeaza

Supa de cartofi cu verdeata din: cartofi, morcovi, patrunjel, ceapa, buchet aromat, orez, rosii, ulei, sare, verdeat.

Ingrediente:Supa de cartofi cu verdeata

  • 4-5 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • buchet aromat
  • 1 ceaşcă mare cu orez
  • 2 roşii din conservă sau 1 lingură cu bulion
  • 4 linguri cu ulei
  • sare
  • verdeaţă tocată

 

Mod de preparare:

Curăţaţi zarzavatul, spălaţi cartofii în mai multe ape şi căliţi în ulei: ceapa tocată peştişori, morcovii şi pătrunjelul tăiaţi rondele şi roşiile felii.

Când s-au înmuiat, legumele se trec în oală cu apă încălzită împreună cu cartofii tăiaţi cubuleţe. Acoperiţi vasul, fierbeţi 1/2 oră la foc potrivit cu sare şi un buchet aromat format din: tije uscate de ţelină, 1 frunză de dafin, 1 crenguţă de cimbru sau leuştean uscat.

Când mâncarea este gata aruncaţi buchetul, decoraţi supa cu verdeaţă tocată, adăugaţi orezul fiert separat.

Serviţi supa caldă cu sau fără crutoane.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.