Snitele cu broccoli si piure de cartofi la cuptor

Printeaza

 

 

O reteta de snitele cu broccoli, cartofi, ardei gras, bulion, smantana, unt, cascaval, boia si nucsoara.

Ingrediente:  Snitele cu broccoli si piure de cartofi la cuptor

  • 4-5 şniţele de porc
  • 800 g cartofi
  • 250 g broccoli
  • 2 ardei graşi (unul roşu şi unul galben)
  • 1 lingură bulion
  • 250 g smântână
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri unt
  • 1 felie caşcaval
  • sare
  • piper
  • ulei
  • boia
  • nucşoară

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi fierbi, îi scurgi, îi pasezi şi-i amesteci cu laptele călduţ, untul, un praf de sare şi nucşoară. Speli broccoli, îl desfaci în bucheţele şi îl opăreşti în apă cloco­tită cu sare timp de 3 minute.

Tai ardeii fâşii, îi căleşti împreună cu şniţelele în ulei şi presari sare, piper şi boia după gust. Pui bulionul în ulei încins, adaugi smântână, broccoli, presari 1 lin­gură caşcaval ras, sare şi piper şi laşi pe foc 1-2 minute, ames­tecând continu.

Intr-un vas uns cu ulei pui piureul de cartofi, apoi carnea cu ardei şi, la final, sosul cu broccoli. Razi caşcavalul rămas şi dai totul la cuptor pentru 20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.