Supa de legume in amestec

Printeaza

Supa de legume in amestec din: carttofi, varza, praz, telina, suc de rosii, fasole, morcovi, ulei, sare, verdeata.

Ingrediente:Supa de legume in amestec

  • 2 cartofi
  • 1/2 varză albă
  • 2 fire de praz
  • 1 ţelină
  • 1 cană cu suc de roşii
  • 10-12 păstăi de fasole conservată
  • 2 morcovi
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 lingură cu sare grunjoasă
  • verdeaţă tocată

 

Mod de preparare:

Curăţaţi varza de foile veştede, spălaţi cu apă călduţă desfăcând uşor foile, scurgeţi în sită apoi tocaţi-o mărunt.

Strângeţi leguma în castron, presăraţi cu sare, frământaţi cu mâna până când varza lasă suc. Spălaţi cu apă rece, scurgeţi în sită, apoi căliţi varza în uleiul cald.

Curăţaţi cartofii, prazul, ţelina şi morcovii spălaţi cu apă călduţă şi tăiaţi-le fideluţă (tăiaţi cartofii cubuleţe mici, păstraţi-i în apă rece).

Puneţi legumele în oala în care s-a călit varza, acoperiţi vasul, lăsaţi să fiarbă în suc propriu 15 min.

Umpleţi oala cu 21 apă caldă. Puneţi la fiert şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Acoperiţi vasul şi fierbeţi şi supa 1/2 oră.

Adăugaţi sucul de roşii, păstăile de fasole mărunţite, sare şi verdeaţă tocată (frunze de ţelină, pătrunjel, frunze de gulie sau de sfeclă – toate tocate fin). Daţi în clocot, stingeţi focul.

Serviţi supa caldă, cu crutoane.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.