Placinta cu cartofi si stafide

Printeaza

Placinta cu cartofi si stafide din: faina, unt, ou, lapte, sare, cartofi, stafide, zahar, praf de copt.

Ingrediente:Placinta cu cartofi si stafide

Pentru aluat:

  • 400 g făină
  • 2 linguri cu unt topit
  • 1 ou
  • 1 cană cu lapte
  • sare

Umplutura:

  • 3-4 cartofi mari
  • 100 g stafide
  • 3 linguri cu unt
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • sare
  • 1 pachet praf de copt

 

Mod de preparare:

Faceţi un aluat din: faină cernută peste care turnaţi untul topit, 1/2 linguriţă cu sare, 1 ou întreg şi lapte cald pus câte puţin. Amestecaţi întâi cu lingura, iar când turnaţi laptele începeţi să frământaţi aluatul.

Obţineţi un aluat ferm pe care-1 acoperiţi şi-l lăsaţi să se odihnească.

Fierbeţi cartofii în coajă, curăţaţi-i cât sunt calzi şi-i amestecaţi cu 2 linguri de unt, un praf de sare şi puţină apă caldă.

Obţineţi un piure mai gros în care amestecaţi: 2 ouă întregi, stafidele spălate şi scurse de apă, 1 pahar cu zahăr şi un praf de copt. Omogenizaţi amestecul.

Impărţiţi aluatul în 3 bile, întindeţi foi mari cât tava în care veţi coace plăcinta îşi pe fiecare foaie întindeţi piureul de cartofi. Rulaţi foile şi puneţi în tava unsă <cu unt. Puneţi tava în cuptorul încins pentru 1/2 oră.

Serviţi plăcinta caldă, tăiată felii mari.

Cartofii se întăresc dacă veţi servi plăcinta rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.