Placinta cu cartofi si stafide
PrinteazaPlacinta cu cartofi si stafide din: faina, unt, ou, lapte, sare, cartofi, stafide, zahar, praf de copt.
Pentru aluat:
- 400 g făină
- 2 linguri cu unt topit
- 1 ou
- 1 cană cu lapte
- sare
Umplutura:
- 3-4 cartofi mari
- 100 g stafide
- 3 linguri cu unt
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- sare
- 1 pachet praf de copt
Mod de preparare:
Faceţi un aluat din: faină cernută peste care turnaţi untul topit, 1/2 linguriţă cu sare, 1 ou întreg şi lapte cald pus câte puţin. Amestecaţi întâi cu lingura, iar când turnaţi laptele începeţi să frământaţi aluatul.
Obţineţi un aluat ferm pe care-1 acoperiţi şi-l lăsaţi să se odihnească.
Fierbeţi cartofii în coajă, curăţaţi-i cât sunt calzi şi-i amestecaţi cu 2 linguri de unt, un praf de sare şi puţină apă caldă.
Obţineţi un piure mai gros în care amestecaţi: 2 ouă întregi, stafidele spălate şi scurse de apă, 1 pahar cu zahăr şi un praf de copt. Omogenizaţi amestecul.
Impărţiţi aluatul în 3 bile, întindeţi foi mari cât tava în care veţi coace plăcinta îşi pe fiecare foaie întindeţi piureul de cartofi. Rulaţi foile şi puneţi în tava unsă <cu unt. Puneţi tava în cuptorul încins pentru 1/2 oră.
Serviţi plăcinta caldă, tăiată felii mari.
Cartofii se întăresc dacă veţi servi plăcinta rece.
Pofta buna!