Placinta dobrogeana cu carne de oaie

Printeaza

Placinta dobrogeana cu carne de oaie din: faina, apa minerala, ou, sare, carne de oaie, ceapa, menta, piper.

Ingrediente:Placinta dobrogeana cu carne de oaie

Pentru aluat:

  • 1/2 kg făină
  • apă minerală
  • 1 ou
  • sare

Umplutura:

  • 1/2 kg carne de oaie
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 1 linguriţă cu mentă tocată
  • sare
  • piper
  • 1 cană cu ulei

 

Mod de preparare:

Faceţi un aluat din faină cernută, 1 ou şi apă cât încape în trei jumătăţi de ou. Săraţi înainte de a începe să frămânţi. Lăsaţi aluatul să se odihnească după ce aţi frământat 10 min. şi pregătiţi umplutura: treceţi carnea prin maşina de tocat, tăiaţi ceapa mărunt, amestecaţi şi căliţi cu 2 linguri de ulei.

După 5 min, trageţi cratiţa de pe foc, lăsaţi să se răcească, amestecaţi cu ou, săraţi şi piperaţi după gust, apoi omogenizaţi.

Impărţiţi aluatul în şase bile egale, întindeţi foi subţiri, umpleţi cu tocătură, strângeţi aluatul ca poalele-n brâu şi prăjiţi în ulei fierbinte. Puteţi să coaceţi plăcintele în tavă sau în cuptorul de pâine, puse pe frunze de nuc sau de hrean.

Le serviţi calde, cu vin roşu sau rose.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.