Salata de vinete picanta

Printeaza

Salata de vinete picanta din: vinete, dovlecel, ulei, ceapa, sare, mustar.

Ingrediente:Salata de vinete picanta

  • 4-6 vinete
  • 1 dovlecel
  • 1 ceaşcă mijlocie cu ulei
  • 1 ceapă
  • sare
  • 1 lingură cu muştar sau 2-3 linguri cu maioneză

 

Mod de preparare:

Coaceţi vinetele pe o tablă groasă aşezată pe flacăra aragazului, curăţaţi-le cât sunt fierbinţi, lăsaţi-le să se scurgă 30 min, după care curăţaţi-le de seminţe. Fierbeţi dovlecelul, curăţaţi-l de seminţe, lăsaţi-l lângă vinete.

Tocaţi legumele cu un cuţit de lemn, amestecaţi-le cu o ceapă tocată fin, frecată cu sare şi spălată cu apă rece, săraţi, amestecaţi încet cu ulei, pus câte puţin, folosind o lingură de lemn.

Când uleiul s-a încorporat, adăugaţi muştarul sau maioneza, omogenizaţi şi serviţi imediat, cu pâine proaspătă şi felii de roşii aşezate în farfurie separată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.