Salata de vinete picanta
PrinteazaSalata de vinete picanta din: vinete, dovlecel, ulei, ceapa, sare, mustar.
- 4-6 vinete
- 1 dovlecel
- 1 ceaşcă mijlocie cu ulei
- 1 ceapă
- sare
- 1 lingură cu muştar sau 2-3 linguri cu maioneză
Mod de preparare:
Coaceţi vinetele pe o tablă groasă aşezată pe flacăra aragazului, curăţaţi-le cât sunt fierbinţi, lăsaţi-le să se scurgă 30 min, după care curăţaţi-le de seminţe. Fierbeţi dovlecelul, curăţaţi-l de seminţe, lăsaţi-l lângă vinete.
Tocaţi legumele cu un cuţit de lemn, amestecaţi-le cu o ceapă tocată fin, frecată cu sare şi spălată cu apă rece, săraţi, amestecaţi încet cu ulei, pus câte puţin, folosind o lingură de lemn.
Când uleiul s-a încorporat, adăugaţi muştarul sau maioneza, omogenizaţi şi serviţi imediat, cu pâine proaspătă şi felii de roşii aşezate în farfurie separată.
Pofta buna!