Taitei de orez proaspeti in sos bogat – Mee rebus
PrinteazaO reteta de taitei galbeni de grau cu mugurid e fasole, coriandru macinat, pasta de soia, supa de vita, cartof, rosii, ulei, ardei iute, hasme, usturoi, galangal, branza tofu, usturoi chinezesc si doua limete mici.
preparat specific malaiezian
Ingrediente:
- 500 g tăiţei galbeni de grâu
- 200 g muguri de fasole,
- două linguri de coriandru măcinat
- o lingură de pastă de soia
- 1.500 ml supă de vită
- un cartof dulce mare fiert şi pasat
- două roşii tăiate felii rotunde
- 4 linguri de ulei
pentru sosul iute:
- 12 ardei iuţi uscaţi
- 8 haşme
- doi căţei de usturoi tăiaţi în sferturi
- 6 felii subţiri de galangal
pentru garnitură:
- două ouă fierte tare tăiate în sferturi
- două bucăţi de brânză tofu tăiate fâşii şi prăjite
- 100 g usturoi chinezesc tocat
- 6 haşme tăiate ineluşe şi prăjite
- două limete mici tăiate în jumatăte
Mod de preparare:
Ardeii iuţi, usturoiul, haşmele şi galangalul se pun într-un mojar şi se pisează. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte pasta picantă până când se simte aroma. Se adaugă coriandrul măcinat şi tofu.
Se prăjeşte timp de două minute. într-un vas se pune cartoful dulce, se adaugă puţină supă şi se amestecă până când se obţine un piure. Se adaugă restul de supă peste ingredientele prăjite.
Se amestecă bine pasta de cartofi şi se lasă pe foc, aducându-se la fierbere. Se presară sare. Când este aproape gata are o consistenţă cremoasă – se adaugă roşiile. Se înmoaie tăiţeii de grâu şi mugurii de fasole timp de unu-două minute în apă fiartă, apoi se scurg.
Se servesc tăiţeii şi mugurii în boluri, se pune un polonic cu sos deasupra şi se decorează cu limete, ouă fierte, usturoi chinezesc, haşme şi felii de carne de vită fiartă şi condimentată.
Taitei de orez proaspeti in sos bogat
Poftă bună!