Pui picant cu busuioc

Printeaza

Pui picant cu busuioc din: piept de pui, ceapa, ulei, ardei, usturoi, lamaie, sare, faina, bulion, busuioc.

Ingrediente:Pui picant cu busuioc

  • 600 g piept de pui
  • 2 cepe
  • 4 linguri cu ulei
  • 1 ardei iute
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 1/2 lămâie
  • sare
  • 1 lingură cu făină sau amidon
  • 2 linguri cu bulion de roşii
  • 6-10 frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, ştergeţi-o cu un prosop curat de hartie, tăiaţi-o pătrate mici. Dacă aveţi copii la masă, fierbeţi carnea 5 minute, spălaţi-o cu apa rece, apoi sau romburi. Prăjiţi carnea în ulei cald până se aureşte.

Scoateţi carnea pe farfurie, iar în uleiul rămas pregătiţi sosul picant: tăiaţi mărunt ardeiul iute (scoateţi-i vinişoarele şi seminţele înainte de a-l toca), usturoiul şi ceapa. Puneţi-le în ulei, acoperiţi cratiţa pentru 5 min, lăsaţi focul mic.

Faceţi un sos cu faina sau amidonul desfăcut într-o cană cu apă caldă, turnaţi în cratiţă, adăugaţi bulionul de roşii şi zeama de lămâie – lăsaţi să fiarbă 15 min pe foc mic.

Puneţi carnea în sos, săraţi după gust, lăsaţi să fiarbă împreună 5 minute. Stingeţi focul, decoraţi cu busuioc tocat fin.

Serviţi mâncarea caldă, lângă pâine proaspătă şi vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.