Pui picant cu busuioc
PrinteazaPui picant cu busuioc din: piept de pui, ceapa, ulei, ardei, usturoi, lamaie, sare, faina, bulion, busuioc.
- 600 g piept de pui
- 2 cepe
- 4 linguri cu ulei
- 1 ardei iute
- 4-5 căţei de usturoi
- 1/2 lămâie
- sare
- 1 lingură cu făină sau amidon
- 2 linguri cu bulion de roşii
- 6-10 frunze de busuioc
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, ştergeţi-o cu un prosop curat de hartie, tăiaţi-o pătrate mici. Dacă aveţi copii la masă, fierbeţi carnea 5 minute, spălaţi-o cu apa rece, apoi sau romburi. Prăjiţi carnea în ulei cald până se aureşte.
Scoateţi carnea pe farfurie, iar în uleiul rămas pregătiţi sosul picant: tăiaţi mărunt ardeiul iute (scoateţi-i vinişoarele şi seminţele înainte de a-l toca), usturoiul şi ceapa. Puneţi-le în ulei, acoperiţi cratiţa pentru 5 min, lăsaţi focul mic.
Faceţi un sos cu faina sau amidonul desfăcut într-o cană cu apă caldă, turnaţi în cratiţă, adăugaţi bulionul de roşii şi zeama de lămâie – lăsaţi să fiarbă 15 min pe foc mic.
Puneţi carnea în sos, săraţi după gust, lăsaţi să fiarbă împreună 5 minute. Stingeţi focul, decoraţi cu busuioc tocat fin.
Serviţi mâncarea caldă, lângă pâine proaspătă şi vin alb.
Pofta buna!