Prajitura cu nuci si vanilie
PrinteazaPrajitura cu nuci si vanilie din: margarina, zahar, oua, nuci, faina, lamaie, praf de copt, sare, vanilie.
- 250 g margarină
- 300 g zahăr farin
- 4 ouă
- 200 g zahăr tos
- 400 g făină
- 200 g nuci măcinate
- 1/2 lămâie
- sare
- 1 praf de copt
- vanilie
Mod de preparare:
Frecaţi margarina spumă, adăugaţi zahărul tos, apoi gălbenuşurile pe rând, omogenizaţi, aromatizaţi cu coajă de lămâie şi vanilie, săraţi puţin şi faceţi crema spumă.
Făina puneţi-o în ploaie, continuând până la omogenizarea completă.
Turnaţi aluatul în tava unsă cu margarină, tapetată cu faină, coaceţi 15 minute în tavă, apoi acoperiţi cu un amestec din albuşuri bătute spumă tare, nuci măcinate şi zahar farm.
Continuaţi coacerea 20 minute, stingeţi focul şi răciţi prăjitura în tavă. Tăiaţi patrate şi serviţi călduţă sau rece.
Pofta buna!