Clatite frantuzesti

Printeaza

Clatite frantuzesti din: oua, faina, lapte, mere, coniac, lamaie, ulei, zahar, sare.

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 12 linguri cu făină
  • 750 ml lapte dulce sau sifon
  • 3 mere decojite
  • 3 linguri coniac
  • coajă rasă de lămâie
  • 2 linguri cu ulei
  • 2-3 linguri cu zahăr tos
  • sare

 

Mod de preparare:

Clatite frantuzesti: Spălaţi ouăle, ştergeţi-le, spargeţi-le într-un vas adânc, puneţi 4 linguri cu faină, omogenizaţi, subţiaţi cu lapte.

Puneţi alte 2-3 linguri de faină, sare, coajă de lămâie, subţiaţi cu lapte, omogenizaţi.

Adăugaţi coniacul şi 1 lingură cu ulei, amestecaţi cu merele rase. Ungeţi cu ulei o tigaie de teflon, luaţi cu polonicul, coaceţi clătitele la foc potrivit, le scoateţi pe platou.

Presăraţi cu zahăr, împăturiţi, serviţi clătitele calde.

 

Pofta buna!

 

 

 

Nelson’s Green Brier Tennessee Whiskey

Nelson’s Green Brier Tennessee Whiskey – un whisky cu o istorie fascinantă, un proces de producție meticulos și un profil aromatic distinctiv care îl diferențiază pe piața globală a whisky-ului. Istoria Nelson’s Green Brier Tennessee Whiskey Povestea Nelson’s Green Brier Distillery începe în secolul al XIX-lea, când Charles Nelson, un imigrant german, a ajuns în […]

Chutney de Tamarind

Chutney de Tamarind: un sos dulce-acrișor, plin de arome exotice, care își are originile în bucătăria indiană. Acesta este un acompaniament perfect pentru diverse feluri de mâncare, de la preparate din carne până la legume, sau poate fi folosit ca dip pentru gustări. Ingrediente 200 g de tamarind (pulpă) 500 ml apă 100 g zahăr […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.