Supa de gulas
PrinteazaO reteta de supa gulas cu carne de vaca, ulei, ceapa, boia de ardei dulce, pasta de tomate, chimen macinat, cartofi, ardei gras, sare si patrunjel.
- carne de vacă 500 g
- ulei 70 ml
- ceapă 100 g
- un vârf de linguriţă de boia de ardei dulce
- o lingură de pastă de tomate
- un vârf de cuţit de chimen măcinat
- cartofi 200 g
- ardei gras 100 g
- sare
- o legătură mică de pătrunjel
Mod de preparare:
Carnea de vacă se spală şi se taie cuburi. Uleiul se pune într-o cratiţă şi se încinge bine. Se pune carnea şi se prăjeşte scurt la foc viu, până se rumeneşte pe toate părţile.
Se adaugă ceapa şi se prăjeşte auriu, apoi pasta de roşii şi boiaua de ardei. Se prăjeşte totul încă 1-2 minute, după care se toarnă apă sau supă.
Se fierbe până ce se pătrunde bine carnea, apoi se adaugă chimenul, cartofii tăiaţi cubu- leţe şi ardeiul gras tăiat mărunt.
După ce toate ingredientele sunt bine pătrunse se potriveşte gustul cu sare, eventual cu puţin piper măcinat, şi se serveşte cu pătrunjel spălat şi tocat mărunt.
Poftă bună!