Ciorba de salata verde cu jumari de ou si costita

Printeaza

O reteta de ciorba de salata verde cu ceapa, telina, albitura, costita afumata sau kaizer, jumari de ou, smantana, sare si otet dupa gust.

Ingrediente:Ciorba de salata verde cu jumari de ou si costita

  • supă 2 1
  • ceapă 60 g
  • ţelină şi albitură 100 g
  • salată verde 2-3 buc
  • costiţă afumată sau kaizer 150 g
  • 2 ouă
  • smântână
  • 100 g
  • sare
  • oţet după gust.

 

Mod de preparare:

Zarzavatul se taie mărunt şi se pune la fiert în supă sau apă cu o linguriţă de knorr. După 7-8 minute de fierbere, se adaugă sala­ta verde spălată şi tăiată fideluţe. Costiţa se taie cubuleţe (sau în formă de creastă de cocoş).

Se prăjeşte uşor într-o tigaie fără ulei, după care se scoate şi se pune în ciorbă. In grăsimea rămasă în tigaie se face o omletă din două ouă, care apoi se rupe bucăţele sau se taie în forme mici pătrate.

Se adaugă şi aceste jumări de ouă la ciorbă. Smântână se amestecă bine cu puţină zeamă de la ciorbă şi se toarnă în ciorbă amestecând uşor. Se potriveşte gustul cu sare şi oţet, se mai lasă să dea câteva clocote, după care este gata de servit.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • ciorba de salata verde cu jumari

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.