Gasca umpluta cu ciuperci

Printeaza

Gasca umpluta cu ciuperci din: gasca, ciuperci, ceapa, marar, ou, paine, lapte, costita afumata, unt, vin, cimbru, menta.

Ingrediente:Gasca umpluta cu ciuperci

  • 1 gâscă mare
  • 250 g ciuperci
  • 1 ceapă tocată
  • mărar tocat
  • 1 ou
  • 1 felie de pâine
  • 1 cană cu lapte dulce
  • 100 g costiţă afumată
  • 3 linguri cu unt
  • 1 pahar cu vin alb
  • cimbru şi mentă mărunţite

 

Mod de preparare:

Curăţaţi pasărea de pene şi de fulgi, scoateţi cu atenţie tuleiele, treceţi prin fl acără mare ca să se pârlească puful.

Frecaţi cu mălai toată suprafaţa păsării, spălaţi cu apă călduţă, spintecaţi pe spate şi goliţi de intestine şi de măruntaie. Săraţi pasărea pe dinăuntru, lăsaţi-o cu sarea pe ea 1/2 oră, scurgeţi de sânge şi spălaţi iar.

Pregătiţi umplutura: spălaţi şi curăţaţi bine ciupercile, tocaţi nu prea mărunt pălăriile şi picioruşele, amestecaţi cu ceapa tocată şi puneţi totul în cratiţă cu 1 lingură cu unt.

Lăsaţi să scadă bine, apoi răciţi 1/4 oră şi amestecaţi cu: oul întreg, 1 felie de pâine fărâmiţată, verdeaţă tocată, sare, piper şi costiţă tăiată mărunt. Frământaţi amestecul cu lapte. Umpleţi cu acest amestec golul de unde aţi scos intestinele şi măruntaiele păsării.

Tăiaţi mărunt ficatul şi pipota păsării, amestecaţi-le cu umplutura.

Puneţi gâscă pe un fund de lemn şi ungeţi-o peste tot cu unt amestecat cu ciimbru, piper măcinat şi mentă mărunţită. Aşezaţi pasărea în tava de friptură. Liăsaţi să se frigă la foc potrivit 1 oră; stropiţi cu sosul în care se face.

Puneţi vînul în tavă, lăsaţi focul mic. întoarceţi pasărea cu spatele în sus.

Scoateţi friptura pe un platou mare, porţionaţi.

Serviţi cât este caldă, însoţită de umplutura de ciuperci, lângă pâine de casă şi viin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.