Mancarica de dovlecei cu usturoi
PrinteazaMancarica de dovlecei cu usturoi din: dovlecei, ceapa, rosii, usturoi, faina, verdeata, sare.
- 4-6 dovlecei tineri
- 2 cepe
- 2 roşii
- 1 ceaşcă mare cu ulei
- usturoi
- 1 linguriţă cu făină
- verdeaţă tocată
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi dovleceii de coajă, tăiaţi-i felii de 2 cm grosime, prăjiţi în ulei încins până se înmoaie şi scoateţi-i pe o farfurie.
In uleiul rămas căliţi ceapa până devine transparentă, împreună cu puţin usturoi tocat, după care puneţi dovleceii în sos, presăraţi cu faină, amestecaţi uşor şi acoperiţi mâncarea cu felii de roşii fară pieliţă.
Săraţi, puneţi 1 cană cu apă caldă sau supă de zarzavat, fierbeţi la foc mic 20 min.
Serviţi mâncarea caldă, cu verdeaţă tocată deasupra, cu pâine neagră şi, eventual, un pahar cu vin alb dulceag.
Pofta buna!