Pui la frigare cu usturoi
PrinteazaPui la frigare cu usturoi din: pui, ulei, sare, cimrbu, piper, usturoi, malai, apa.
- 1 pui
- 4-5 linguri cu ulei
- sare
- cimbru tocat
- piper măcinat
- 6-8 căţei de usturoi
- 1 frigare curată
- Mămăligă:
- 300 g mălai
- 1 linguriţă sare
- 1 l apă caldă
Mod de preparare:
Goliţi puiul după ce l-aţi curăţat, spălaţi-1 pe dinăuntru şi pe dinafară şi lăsaţi-l să stea 1/4 oră cu sarea pe el. Scurgeţi apa şi sângele strânse în golul stomacului, ştergeţi cu şerveţele tot puiul, apoi ungeţi-1 cu ulei. Treceţi puiul întreg prin cimbru mărunţit în amestec cu piper măcinat, apoi înfigeţi-1 în frigare curată.
Frigeţi pe jar până când se aureşte uşor. înţepaţi pielea cu furculiţa şi, când nu mai iese lichid de la încheieturi, este gata.
Stropiţi cu mujdei de usturoi şi tranşaţi puiul.
Serviţi bucăţile de friptură pe farfurii, lângă mămăligă caldă şi vin alb.
Pofta buna!