Tochitura cu branza de oi
PrinteazaTochitura cu branza de oi din: carne grasa de porc, ficat, rinichi, usturoi, branza de burduf, untura, sare.
Ingrediente:
- 1 kg carne grasă de porc
- 200 g ficat
- 2 rinichi
- 4-6 căţei de usturoi
- 200 g brânză de burduf
- 2 linguri cu untură
- sare
Mod de preparare:
Tochitura cu branza de oi: Curăţaţi carnea de oasele mici, spălaţi-o sau ştergeţi-o cu un prosop înmuiat în ţuică.
Tăiaţi-o în cubuleţe cu latura de 3-4 cm, puneţi să se prăjească în 2 linguri cu untură.
Acoperiţi vasul şi lăsaţi să se facă la foc potrivit. După 5-10 mia adăugaţi ficatul dat în clocot şi spălat cu apă rece, şi rinichii pe care i-aţi ţinut în apă rece cu oţet 1/2 oră.
Tăiaţi organele felii sau romburi – amestecaţi-le cu carnea şi lăsaţi să fiarbă împreună 10-15 min.
Peste carne puneţi usturoiul tocat mărunt şi puţină sare. Când carnea s-a înmuiat şi se poate consuma, adăugaţi brânza de burduf. Amestecaţi cu lingura de lemn până când sosul mâncării devine lăptos.
Faceţi mămăliga din 21 de apă caldă, 500-600 g mălai cernut şi sare. Lăsaţi să fiarbă 20-25 min şi porţionaţi pe farfurii lângă tochitură.
Serviţi totul fierbinte, lângă vin roşu.
Pofta buna!