Ciuperci scazute cu crutoane
PrinteazaCiuperci scazute cu crutoane din: ciuperci, ceapa, unt, oua, lamaie, sare, piper, marar, franzela.
- 1 kg ciuperci
- 1 ceapă mijlocie
- 2 linguri cu unt
- 2 gălbenuşuri
- 1 lămâie
- sare
- piper măcinat
- 6-8 tije de mărar
- 12 felii de franzelă
Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile de resturile de frunze, înlăturaţi codiţele, spălaţi sub jet de apă rece sau călduţă până când înlăturaţi, nisipul dintre lamele. Tocaţi mărunt codiţele, iar pălăriile ciupercilor, tăiaţi-le în 4 sferturi.
Tocaţi ceapa mărunt, căliţi-o cu o lingură de unt într-o cratiţă emailată sau teflonată. Când se înmoaie ceapa adăugaţi codiţele ciupercilor, acoperiţi cratiţa, lăsaţi să fiarbă 1/4 oră, fierbeţi în continuare alt sfert de oră.
Trageţi cratiţa de pe foc, lăsaţi 20 min să se răcească, adăugaţi gălbenuşurile crude – pe rând – amestecând cu lingura de lemn pentru ca ouăle să nu se închege.
In untul rămas rumeniţi feliile de franzelă întregi sau făcute crutoane. Puneţi pe platou adâncit ciupercile înconjurate de pâine rumenită, decoraţi cu felii de lămâie şi tije de mărar verde.
Serviţi mâncarea caldă, lângă vin alb.
Pofta buna!