Friptura de caprioara servita rece
PrinteazaFriptura de caprioara servita rece din: pulpa de caprioara, usturoi, slanina, ulei, apa, sare.
- 1 but (pulpa din spate) marinat
- 2 căpăţăni de usturoi
- 200 g slănină cruda sau afumată
- 4-5 linguri cu ulei
- 1 cană cu apă
- sare
Marinată:
- 1 I de apă
- 1 cană cu oţet
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 căpăţână de usturoi
- sare
- 2-3 crenguţe de cimbru
- 2-3 fire de mentă
- 2 foi de dafin
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea cu atenţie scoţând pieliţa şi înlăturaţi oasele mici şi firele de păr, apoi spălaţi în apă rece sau ştergeţi carnea cu un prosop curat înmuiat în ţuică.
Pregătiţi soluţia de marinat: amestecaţi 11 de apă, 1 cană cu oţet, 1 ceapă tăiată felii, 1 morcov, 1 căpăţână de usturoi curăţat de coajă, sare, 2-3 crenguţe de cimbru, 2-3 fire de mentă, 2 foi de dafin.
Puneţi carnea în soluţia aceasta pentru 10-14 ore.
Scoateţi carnea, ştergeţi cu prosop curat, crestaţi oblic şi împănaţi butul cu slănină tăiată felii mici şi cu usturoi, apoi săraţi puţin şi piperaţi (facultativ).
Puneţi carnea în tava de friptură în care turnaţi apă rece (sau supă) şi ulei.
Aşezaţi tava în cuptorul fierbinte.
Frigeţi carnea la foc tare 1 oră, întoarceţi pe partea care a stat în apă, lăsaţi să se frigă în continuare încă 1 oră.
Stropiţi friptura în timp ce se face, cu sos fierbinte.
Scoateţi pe platou curat când s-a rumenit şi se poate consuma.
Serviţi carnea tăiată felii după ce s-a răcit, lângă sos tartar sau sos de maioneză, cu pâine de casă.
Pofta buna!