Muschi de caprioara la frigare
PrinteazaMuschi de caprioara la frigare din: muschi de caprioara marinat, unt, vin, sare, piper, cimbru, tarhon, usturoi
- 1 kg muşchi de căprioară marinat
- 2 linguri cu unt
- 1 pahar cu vin
- sare
- piper măcinat
- cimbru sau frunze de tarhon
- usturoi
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de păr şi resturi de oase mici, ştergeţi-o cu prosop înmuiat în apă caldă şi bateţi-o cu bătătorul de lemn ca să aplatizaţi muşchiul. Puneţi în soluţia de marinat (vezi reţeta 232) pentru 10-12 ore.
Scoateţi carnea din soluţie, ştergeţi-o cu prosop curat şi aşezaţi-o pe fund de lemn, apoi crestaţi pe lung şi ungeţi cu unt înmuiat, săraţi puţin şi condimentaţi cu piper, cimbru, tarhon, după gust.
Muşchiul astfel pregătit se pune pe frigare. Frigarea se pune pe jar şi se ţine până când carnea capătă o crustă protectoare. Se întoarce frigarea de mai multe ori, pentru ca friptura să se pătrundă bine.
Când carnea s-a rumenit stropiţi cu vin şi cu mujdei de usturoi. Tranşaţi friptura şi treceţi-o în farfurii lângă cartofi prăjiţi sau alte legume, fierte sau sotate în unt. Este bun vinul roşu dens.
Pofta buna!