Sarmale din carne de vanat
PrinteazaSarmale din carne de vanat din: carne de mistret, caprioara sau iepure, orez, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper, suc de rosii, vin, varza, frunze de vita.
- 2 kg carne de mistreţ, căprioară sau iepure
- 1 ceaşcă mare cu orez
- 2 cepe
- I ceaşcă mare cu ulei
- 2 linguri cu cimbru mărunţii
- sare
- piper măcinat
- 1 cană cu suc de roşii
- 1 cană cu vin alb
- 1 varză mare murată sau 80-100 frunze de viţă
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de oasele mici şi de păr, ştergeţi-o cu un prosop înmuiat în ţuică şi tăiaţi-o felii sau romburi. Tocaţi cu securea ascuţită sau cu satârul după ce aţi pus-o pe un fund de lemn. Pe măsură ce o tocaţi, adunaţi carnea în castron adânc.
Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa; alegeţi orezul bob cu bob şi spălaţi în 2-3 ape. Amestecaţi carnea cu ceapa, orezul şi sucul de roşii, condimentaţi cu: sare, piper măcinat, cimbru.
Adăugaţi 2 linguri cu ulei – carnea de vânat nu este grasă – şi puţină apă, frământaţi amestecul cu mâna 5-6 min. Lăsaţi deoparte. Desfaceţi varza foaie cu foaie, ţineţi varza în apă călduţă 1/2 oră.
La fel procedaţi cu frunzele murate de viţă-de-vie. Scurgeţi în sită. Luaţi din tocătură bucăţi mici, înveliţi sarmalele şi aşezaţi-le în oală înaltă pe fundul căreia aţi pus un rând de varză tocată.
Acoperiţi sarmalele cu apă caldă, fierbeţi pe flacără mică 1/2 oră. Adăugaţi: uleiul rămas, un rând de varză tocată, 1 cană cu vin alb şi puneţi oala în cuptor pentru 1 oră.
Incercaţi dacă sarmalele au fiert şi mai lăsaţi încă 1/2 oră la foc potrivit.
Serviţi sarmalele fierbinţi, lângă mămăligă boierească şi vin roşu – Băbească, Codarcă sau Cabemet.
După dorinţa mesenilor sarmalele se pot servi acoperite cu smântână sau cu ardei iute alături.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/sarmale-din-carne-vanat html