Bok Choy cu Quinoa și Legume din: quinoa, supa, bok choy, ardei, morcov, ceapa, usturoi, sos de soia, ulei, sare, piper. Adoptarea unei alimentații sănătoase și echilibrate este cheia pentru un stil de viață plin de energie și vitalitate. Combinând textura crocantă a bok choy-ului sotat cu bogăția nutrițională a quinoei și prospețimea legumelor asortate, […]
Reteta zilei: Legume umplute
PrinteazaLegume umplute din: vanata, ardei gras, rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, morcov, orez, marar, branza, nuci de pin sare, piper, coacaze.
Ingrediente:
- 1 vânătă
- 1 ardei gras verde
- 2 roșii
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, zdrobite
- 115g ciuperci tocate
- 1 morcov, ras
- 225g orez cu bobul lung
- 1 lingura de marar proaspat tocat
- 90g branza maruntita
- 75g nuci de pin, ușor prăjite
- sare si piper
- 2 linguri de coacaze
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 190 ° C. Ungeti un vas termorezistent.
Se taie vinetele în jumătate, pe lungime scoateti miezul.
Taiati ardeiul in jumatate si scoateti semintele.
Se taie capetele rosiilor si curatati miezul.
Tocati miezul de la vinete si rosii si puneti intr-un bol. Se pun rosiile cu susul în jos pe hârtie de bucătărie să se scurgă.
Aduceti o cratita cu apă la fierbere, se adauga jumatatile de vinete si opariti 3 minute.
Se adauga ardeiul si opariti timp de 3 minute.
Se scurg legumele, apoi asezati in vasul termorezistent.
Incalziti 2 linguri de ulei într-o tigaie și gatiti ceapa si usturoiul pentru aproximativ 5 minute.
Se incorporeaza amestecul de rosii și vinete, impreuna cu ciupercile si morcovul.
Acoperiti cu un capac, gatiti timp de 5 minute, pana se inmoaie, apoi se adauga orez, mărar, feta, nuci de pin si coacaze.
Asezonati, dupa gust.
Se împarte amestecul între legume, se umplu legumele, se presara cu ulei de măsline și dati la cuptor timp de 20 de minute.
Se serveste preparatul cald.
Legume umplute
Pofta buna!
Salată de Secară cu Legume și Brânză Feta
Salată de Secară cu Legume și Brânză Feta din: secara, dovleac, morcovi, sfecla, feta, nuci, ulei, suc de lamaie, sare, piper, rucola. Salata este o rețetă perfectă pentru această perioadă a anului, combinând texturi crocante și arome bogate într-un fel de mâncare sățios și nutritiv. Această salată colorată nu doar că îți va încânta papilele […]