Castraveți Murați cu Otet și Sare – Rețeta Tradițională din: castarveti, apa, otet de mere, sare, zahar, usturoi, frunza de dafin, boabe de mustar, seminte de chimen, seminte de fenicul, ardei iute. Ingrediente: 1 kg de castraveți proaspeți 2 căni de apă 1 cană de oțet de mere 1/4 cană de sare 2 linguri de […]
Scrumbii in sos de vin
PrinteazaScrumbii in sos de vin din: scrumbii, vin, ceapa, morcovi, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 4-6 scrumbii proaspete
- 1 cană cu vin
- 1 ceapă mică
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- sare
- piper boabe
- pătrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Scrumbii in sos de vin: Curăţaţi peştele, spălaţi, goliţi şi săraţi pe dinăuntru. Lăsaţi să stea 1/4 cu sarea pe el.
se curata ceapa, morcovii şi pătrunjelul, tăiaţi-le felii, spălaţi în apă rece şi puneţi să fiarbă într-o cratiţă mare în care clocoteşte apa.
Fierbeţi acoperit 1/4 oră, apoi strecuraţi apa, spălaţi peştele şi aşezaţi-1 peste legume în rânduri strânse.
Puneţi vinul în vasul cu legume şi peşte, săraţi puţin, acoperiţi şi fierbeţi 20 min la foc potrivit.
Scoateţi peştele pe farfurii, iar legumele, trecute prin sită sau mixaite 1 min, le puneţi într-un castron mai mare. Amestecaţi cu pătrunjel verde tocat fin, serviţi lângă peşte.
Serviţii scrumbiile cu felii de pâine prăjită sau cu legume fierte.
Pofta buna!
Bottarga – Ce este bottarga, beneficii si retete
Bottarga – Ce este bottarga, beneficii si retete. Botargo, cunoscută și sub numele de bottarga, este un delicios produs alimentar care provine din ouăle de pește. Bottarga este un produs alimentar special și delicat, adesea considerat o delicatesă în bucătăria mediteraneană, în special în Italia și Grecia. Acesta este făcut din icrele uscate ale peștelui, […]