Friptura in invelitoare
PrinteazaFriptura in invelitoare din: carne de porc, carne de vital, slanina, frisca, ou, coniac, praz, ceapa, morcovi, telina, usturoi, dafin, cuisoare, piper, sare.
- 1/2 kg carne de porc
- 1 kg carne de viţel
- 400 g slănină proaspătă
- 1 pahar cu frişcă
- 1 ou
- 1 păhărel cu coniac
- 1 praz
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 telină
- usturoi
- 2-3 foi de dafin
- cuişoare
- piper boabe
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Spălaţi carnea şi îndepărtaţi de pe ea oasele mici, părul şi impurităţile, apoi ştergeţi cu un prosop curat, tăiaţi fâşii groase pe care le puneţi în apă fierbinte pentru 1/4 oră. Tocaţi carnea folosind un satâr sau o secure; în cazul în care nu aveţi aceste ustensile folosiţi un cuţit mare, bine ascuţit.
Bucăţile de came nu trebuie să fie: prea mici. Tocaţi lângă came 20 g slănină şi amestecaţi într-un vas mare tocătuna cu sare, frişcă, coniac şi mirodenii, apoi frământaţi amestecul cu mâna. Lăsaţi să se odihnească 5 min şi pregătiţi învelitoarea din slănină.
Tăiaţi feliii subţiri, slănina rămasă şi întindeţi pe un tifon feliile unele lângă altele. Puneţi peste slănină carnea tocată, faceţi tifonul sul şi legaţi-1 la capete.
Puneţi să fiarbă 3-41 de apă într-un vas adânc, puneţi legumele tăiate felii când apa clocoteşte şi scufundaţi tifonul în apă. Fierbeţi 1 1/2 oră la foc mic, scoateţi tifonul din aptă, lăsaţi la scurs în sită. Scoateţi friptura din tifon.
Tăiaţi leguimele felii, aşezaţi-le pe platou mare şi serviţi lângă felii de friptură. Alături: salată de sezon, pâine de casă şi vin roşu.
Pofta buna!