Friptura in invelitoare

Printeaza

Friptura in invelitoare din: carne de porc, carne de vital, slanina, frisca, ou, coniac, praz, ceapa, morcovi, telina, usturoi, dafin, cuisoare, piper, sare.

Ingrediente:Friptura in invelitoare

  • 1/2 kg carne de porc
  • 1 kg carne de viţel
  • 400 g slănină proaspătă
  • 1 pahar cu frişcă
  • 1 ou
  • 1 păhărel cu coniac
  • 1 praz
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 telină
  • usturoi
  • 2-3 foi de dafin
  • cuişoare
  • piper boabe
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea şi îndepărtaţi de pe ea oasele mici, părul şi impurităţile, apoi ştergeţi cu un prosop curat, tăiaţi fâşii groase pe care le puneţi în apă fierbinte pentru 1/4 oră. Tocaţi carnea folosind un satâr sau o secure; în cazul în care nu aveţi aceste ustensile folosiţi un cuţit mare, bine ascuţit.

Bucăţile de came nu trebuie să fie: prea mici. Tocaţi lângă came 20 g slănină şi amestecaţi într-un vas mare tocătuna cu sare, frişcă, coniac şi mirodenii, apoi frământaţi amestecul cu mâna. Lăsaţi să se odihnească 5 min şi pregătiţi învelitoarea din slănină.

Tăiaţi feliii subţiri, slănina rămasă şi întindeţi pe un tifon feliile unele lângă altele. Puneţi peste slănină carnea tocată, faceţi tifonul sul şi legaţi-1 la capete.

Puneţi să fiarbă 3-41 de apă într-un vas adânc, puneţi legumele tăiate felii când apa clocoteşte şi scufundaţi tifonul în apă. Fierbeţi 1 1/2 oră la foc mic, scoateţi tifonul din aptă, lăsaţi la scurs în sită. Scoateţi friptura din tifon.

Tăiaţi leguimele felii, aşezaţi-le pe platou mare şi serviţi lângă felii de friptură. Alături: salată de sezon, pâine de casă şi vin roşu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.