Friptura de purcel de lapte

Printeaza

Friptura de purcel de lapte din: purcel de lapte, supa de carne, vin, sare, piper, ienibahar, malai, sare, usturoi.

Ingrediente:Friptura de purcel de lapte

  • 1 purcel de lapte
  • 1 l supă de carne
  • 2-3 pahare cu vin alb
  • sare
  • piper boabe
  • ienibahar
  • mălai + sare grunjoasă pentru curăţarea şoricului
  • 2 căpăţăni de usturoi

 

Mod de preparare:

Purcelul întreg se spală, se şterge cu prosop curat, apoi se freacă energic cu sare grunjoasă şi mălai. Când şoricul este curat, se spintecă burta purcelului folosind un cuţit cu lama ascuţită şi se goleşte de intestine şi de măruntaie.

Lăsaţi să se scurgă sângele, apoi spălaţi în 2-3 ape reci. Săraţi uşor toată cavitatea şi lăsaţi purcelul pe un platou mare să se scurgă.

Spălaţi ficatul, inima, rinichii, tăiaţi-le felii mari şi presăraţi cu puţină sare, apoi amestecaţi cu piper boabe, ienibahar, usturoi tocat şi, eventual cuişoare şi cimbru (facultativ).

Puneţi măruntaiele în golul stomacului după ce spălaţi purcelul de sare şi de sânge. înveliţi în prosop curat sau în tifon pus în două şi puneţi purcelul într-un vas larg. Turnaţi peste el supă sau apă caldă, vin alb şi usturoi necurăţat.

Fierbeţi 1 1/2 oră cu vasul acoperit. Scoateţi purcelul din învelitoare, porţionaţi.

Serviţi cu legume fierte cu sau fără pâine şi salată de murături. Este potrivit vinul roşu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.