Budinca cu zahar de palmier – Sago gula melaka

Printeaza

O reteta de budinca cu zahar de palmier si bobite de tapioca, sos de cocos, sare si sirop din zahar de palmier.

Budinca cu zahar de palmier - Sago gula melaka

preparat specific malaiezian 

 

Ingrediente:

  • 250 g bobiţe de tapioca, spălate şi scurse
  • sos de cocos (prepa­rat din miezul de la o nucă de cocos, dat pe râzătoare – cam 450 g, amestecat cu 500 ml de apă fiartă şi răcită)
  • sare
  • sirop din zahăr de palmier (obţinut din 300 g zahăr de palmier şi 375 ml apă)

 

 

 

Mod de preparare:

Fierbe apa într-o cratiţă adâncă. Adaugă tapioca şi amestecă. Este gata când începe să devină transparentă. Trece-o într-o strecurătoare, sub jetul de apă. Umple o formă mai mare sau patru mai mici cu această bu­dincă şi dă-o la frigider, până când se răceşte.

Budinca cu zahar de palmier - Sago gula melaka

Pregăteşte sosul de cocos (combinând cocosul ras cu apă fiartă şi răcită, pentru a-l îmbiba). Apoi presează cocosul saturat pintr-o strecurătoare. Păstrează lichidul, la care adaugi puţină sare.

Budinca_cu_zahar_de_palmier_05

Pentru a face siropul de palmier, pune la fiert, la foc mic, zahărul de pal­mier şi apa, până când zahărul se dizolvă, amestecând din când în când. Stre­coară acest amestec într-un vas.

Budinca_cu_zahar_de_palmier_07

Pentru a servi budinca, răstoarn-o pe o farfurie plată şi pune alături, separat, sosul de palmier şi sosul de cocos, pentru ca fiecare să-şi adaugă după propriul gust.

Budinca_cu_zahar_de_palmier_08

Budinca cu zahar de palmier

 

Budinca_cu_zahar_de_palmier_09

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.