Budinca cu zahar de palmier – Sago gula melaka
PrinteazaO reteta de budinca cu zahar de palmier si bobite de tapioca, sos de cocos, sare si sirop din zahar de palmier.
preparat specific malaiezian
Ingrediente:
- 250 g bobiţe de tapioca, spălate şi scurse
- sos de cocos (preparat din miezul de la o nucă de cocos, dat pe râzătoare – cam 450 g, amestecat cu 500 ml de apă fiartă şi răcită)
- sare
- sirop din zahăr de palmier (obţinut din 300 g zahăr de palmier şi 375 ml apă)
Mod de preparare:
Fierbe apa într-o cratiţă adâncă. Adaugă tapioca şi amestecă. Este gata când începe să devină transparentă. Trece-o într-o strecurătoare, sub jetul de apă. Umple o formă mai mare sau patru mai mici cu această budincă şi dă-o la frigider, până când se răceşte.
Pregăteşte sosul de cocos (combinând cocosul ras cu apă fiartă şi răcită, pentru a-l îmbiba). Apoi presează cocosul saturat pintr-o strecurătoare. Păstrează lichidul, la care adaugi puţină sare.
Pentru a face siropul de palmier, pune la fiert, la foc mic, zahărul de palmier şi apa, până când zahărul se dizolvă, amestecând din când în când. Strecoară acest amestec într-un vas.
Pentru a servi budinca, răstoarn-o pe o farfurie plată şi pune alături, separat, sosul de palmier şi sosul de cocos, pentru ca fiecare să-şi adaugă după propriul gust.
Budinca cu zahar de palmier
Poftă bună!